Rólunk



 

 Krajcsovicz Adrián

 info@krajcsovicz.hu

 +36 20 939-4590

   

Az építésziroda 1996-ben alakult épületek tervezésére, engedélyezési- és kivitelezési tervek elkészítésére és egyéb építészeti tervezési feladatok megoldására. Kezdetben kisebb léptékű, jellemzően családi lakóépületek valósultak meg az iroda tervei alapján, majd később többlakásos társasházak, valamint technológiát is magukba foglaló ipari és mezőgazdasági létesítmények kerültek megépítésre.

Idővel az építésziroda létszámában is növekedett, az új építő- és építészmérnök kollégák a tervezés keretein belül többek között modellezési, szerkesztési és tervezési feladatokat látnak el. Az összetettebb projektek egyes részfeladatainak összehangolása érdekében a szakági tervező kollégákkal eredményesen működünk együtt, az épületgépész, épületvillamossági, statikus tervezők, környezetvédelmi mérnök, különböző területek technológusainak munkáját összefogva generáltervezői szerepben, csapatmunkában dolgozunk.

Az elmúlt két évtized során összesen több, mint félezer sikeresen elkészített terv született meg Krajcsovicz Adrián, az iroda vezető tervezőjének és a kollégák rajzasztalán. Ezek között említhetünk az ország különböző pontjaira tervezett családi- és többlakásos lakóépületektől kezdve az ipari épületeken keresztül a közösségi-, irodaépületekig számos példát. Az építészeti tervezéshez kapcsolódó egyéb feladatokat is sikeresen oldja meg a cég, legyen akár szó a tervezést megelőző tervezési program átgondolásáról, az ügyféllel való konzultációról, egyeztetésről, meglévő épület felméréséről, a tervekhez kapcsolódóan látványtervek vagy költségvetés elkészítéséről, hivatali engedélyezést, ügyintézést érintő segítségről, illetve a kivitelezés során tervezői művezetésről.

2013-ban indult el egy saját ingatlanfejlesztési társasház építési projekt két ütemben, az iroda tervei és koordinációja alatt. Ez kezdetben a városszéli terület tereprendezésével, közművesítési munkálataival, építési telekké alakításával, egyéb hivatali ügyintézéssel (pl. telekalakítási eljárással) és a kapcsolódó útépítési munkákkal járt együtt. 2018-ban már elindult az első ütem szerinti 4 lakásos társasház építése, mely az iroda tervei alapján készül, generálkivitelezéssel, melynek során az egyes lépések tervezőirodai felügyeletének, kivitelezés-koordinációjának köszönhetően részleteiben is biztosított a minőségi eredmény megvalósulásának támogatása. A lakások értékesítési célokra épülnek, a projektről bővebben itt olvashat. A beruházási koncepció, a vázlattervek, később az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítése (kapcsolódó társtervezők bevonásával), a kivitelezés és az ezzel kapcsolatos organizáció megszervezése, felügyelete, a tervezői művezetés folyamata, a kivitelezőkkel és az egyes építőanyag-forgalmazókkal való kapcsolattartás, valamint a projekt pénzügyi hátterének koordinálása jól bemutatja, hogy milyen komplex a feladat, amelyet sikeresen kell teljesíteni a beruházás során. Idén második ütemként már a következő 4 lakásos társasház építése is elindult, ennek a kivitelezése folyamatban van.

A tapasztalatokat felhasználva az iroda célja, hogy szolgáltatási profiljában új elemként helyet kapjon a tervezési folyamathoz kapcsolódóan a (generál)kivitelezés folyamatának ellátása, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a megtervezett épületek jó minőségben készüljenek el. Igyekszünk építészeti, és a fentiek szerinti kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtani nem csak az építkezni vágyóknak, hanem azoknak is, akik olyan lakásvásárlási célokkal rendelkeznek, melyekre megfelelő válasz lehet az iroda ingatlanfejlesztési projektjei nyomán megvalósuló lakóépületek valamelyike.

Minden beruházási, tervezési és kivitelezési feladat egyedi, az ügyféllel együtt a tervezési folyamat során azért a célért munkálkodunk, hogy az építészeti alkotó folyamat eredményeként jó minőségű, funkcionálisan jól használható, megfelelő arányú tömeggel rendelkező épület szülessen, mely az épített környezetet gazdagítja.

 

Tanulmányok:

1985-1989    Vedres István Építőipari Szakközépiskola, Szeged

1989-1993    Pollack Mihály Műszaki Főiskola - magasépítési szak, Pécs

1997-2000    Szent István Egyetem Ybl Miklós Műszaki Főiskola - tervező-szakmérnök képzés, Budapest

2002               MÉSZ Mesteriskola felvételi pályázat

 

Szakmai tapasztalat:

1989-1993    MT-Bau Kft., Kiskőrös

1994-1997    Major Építésziroda Kft., Kiskőrös

1997-             egyéni vállalkozó

 

Kiállítások:

2005.             "h.arch.ok" - Fiatal Kecskeméti Építészek, Kecskemét, Katona József Könyvtár Kávézója

 

Publikációk:

2010.             "Üveghíd a gyerekszobákhoz" - SZÉP HÁZAK, 2010/4., 78-85. oldal

2009.             "A velünk élő történelem" - ALAPRAJZ, 16. évfolyam, 6. szám (2009. november-december), 38-41. oldal

 

Elérhetőség:

Krajcsovicz Építésziroda Kft.

Krajcsovicz Adrián

info@krajcsovicz.hu

+36 20 939-4590